15 ноември 2022 г. на пръв поглед е една дата, в

...
15 ноември 2022 г. на пръв поглед е една дата, в
Коментари Харесай

Това е 8-милярдният жител на планетата

15 ноември 2022 г. на пръв взор е една дата, в която няма нищо особено. Оказа се обаче, тя е обвързвана с една забавна прогноза на Организация на обединените нации. Очакваше се тогава да се роди индивидът, с който популацията на планетата ще задмине 8 милиарда души.

И съгласно упованията, това се случи. Момиченце, родено в Тондо, Манила, се счита за символичния 8-милярден гражданин на планетата

Винис Мабасанг е родена в болница Dr Jose Fabella Memorial в 1:29 сутринта (местно време). Нейното раждане бе маркирано от Филипинската комисия по население и развиване, която разгласява фотоси на момиченцето и майка му обществените мрежи.

" Светът доближи още един крайъгълен камък в популацията, откакто момиченце, родено в Тондо, Манила, беше определено да означи алегорично 8-милиардния човек в света ", се споделя в друга обява във Фейсбук от Комисията за население и развиване на Филипините.

Отне 12 години, с цел да бъдат добавени един милиард души към международното население, като Индия е на прага да изпревари Китай като най-населената страна в света през идната година.
 Снимка 595273

Организацията на обединените народи съобщи, че световният стадий алармира за обилни усъвършенствания в публичното здраве, които са понижили риска от гибел и са нараснали предстоящата дълготрайност на живота. Но моментът е и явен апел към човечеството да огледа оттатък числата и да извърши споделената си отговорност за отбрана на хората и планетата, като се стартира от най-уязвимите.

8⃣ billion hopes
8⃣ billion dreams
8⃣ billion possibilities

Our planet is now home to 8⃣ billion people.

Get the facts from:
— UNFPA (@UNFPA)
" 8 милиарда очаквания. 8 милиарда фантазии. 8 милиарда благоприятни условия. Нашата планета към този момент е дом на 8 милиарда души ", написаха в Twitter от Фондът на Организация на обединените нации за популацията (UNFPA).
 Индия, Китай и по кое време се чака популацията на планетата да надмине 8 милиарда
Коя ще е най-многолюдната страна през 2023 година

Жокер - не е Китай

Нарастването на международното население през последното столетие е много бързо и макар последователното закъснение на темпа на напредък, съгласно прогнозите на Организация на обединените нации, международното население ще надвиши 9 милиарда към 2037 година и 10 милиарда към 2058 година, означават от CNN.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР